Johanna Hagström missar sprintstafetten. Foto: Bildbyrån

Efter succén: Johanna Hagström missar sprintstafetten

Uppdaterad
Publicerad

I går tog Johanna Hagström sin bästa placering i världscupkarriären.

Men i dag tvingas hon stå över sprintstafetten.

Anledningen: Problem med luftvägarna.

Hon ersätts av Hanna Falk.

22-åriga Johanna Hagström slutade i går tvåa i Ulricehamns världscupsprint, bakom Maja Dahlqvist. Placeringen var hennes bästa hittills i världscupkarriären.

Någon timme efter succén blev hon uttagen till Sveriges andralag inför dagens sprintstafett, tillsammans med Jonna Sundling.

Tveksam till start inför helgen

Men på söndagsmorgonen vaknade hon upp och kände att hon inte var helt fräsch i luftvägarna, vilket gjorde att landslagsledningen bytte ut henne från laget. Istället får gårdagens fyra, Hanna Falk, bilda lag med Sundling.

Hagström var så sent som i fredags tveksam till start i helgen, på grund av problem med luftrören, och berättade efter gårdagens lopp att det var osäkert på om hon skulle köra sprintstafetten.

– Jag får se lite om jag ska köra med tanke på luftrören. Tanken var att jag bara skulle köra en dag här, så jag får se, sade hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.