Foto: Bidlbyrån

Elofsson svarar efter kärleksstormen: ”Har läst allt”

Uppdaterad
Publicerad

I måndags berättade Per Elofsson via Instagram att han drabbats av en stroke. Sedan dess har stödet strömmat in från hela landet.

Nu svarar den förre skidstjärnan på reaktionerna i ett nytt inlägg.

”Jag har läst varje respons”, skriver han.

”Ja vad livet kan förändras! För tre veckor sedan var allt normalt och livet puffade på i lagom takt då vindögdheten slog till”.

Så inleddes inlägget på Per Elofssons Instagram när han i måndags, via kommentarsfältet, avslöjade att han drabbats av en stroke.

Sedan dess har lyckoönskningarna flödat in från olika håll i landet till den folkkäre skidikonen.

”Oj vilken respons”

Profiler som Mathias Fredriksson, Charlotte Kalla och Magdalena Forsberg har skickat lyckoönskningar och Instagram-inlägget har kommenterats över tusen gånger.

I dag svarar Elofsson på reaktionerna i ett nytt Instagram-inlägg.

”Oj vilken respons jag har fått på detta inlägg. Tack alla för att ni har tagit er tid och vilja att skriva detta, jag har läst varje respons oavsett vilken kanal det kommit igenom”, skriver han bredvid en bild på sin sex veckor gamla son.

”Jag är så lycklig och tacksam att han lever”, hälsade Elofssons sambo Ida Backlund via Instagram på tisdagen.

Fakta: Stroke

Stroke, eller slaganfall som det kallades tidigare, innebär en blodpropp eller blödning i hjärnan, som leder till syrebrist i hjärnan. En stroke är livshotande och kräver omedelbar vård.

De flesta som drabbas är över 65 år. Bland faktorerna som ökar risken finns högt blodtryck, höga blodfetter och diabetes.

Vanliga symptom är: Domningar eller förlamning i ansiktet, armar och ben, talsvårigheter, synstörningar, förvirring, balansproblem, oförklarlig yrsel och kraftig huvudvärk utan tydlig orsak.

En tia-attack (transitorisk ischemisk attack) är en störning i hjärnans blodcirkulation. Symptomen är liknande dem man får vid en stroke, men försvinner inom ett dygn. Efter en tia-attack finns dock risk för en ny, större blodpropp inom de närmaste dygnen. Även om symptomen går över snabbt är det därför viktigt att omedelbart söka vård.

Källa: Vårdguiden. (TT)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.