Foto: Bildbyrån

Emma Dahlström tillbaka på snö: ”Väldigt skönt”

Uppdaterad
Publicerad

Emma Dahlström är tillbaka på snö efter sju månaders skadefrånvaro.

Och första testet gick alldeles lysande.

– Det var väldigt skönt att komma tillbaka, säger slopestylestjärnan till SVT Sport.

Nästa stora mål är att träna hårt den närmaste månaden så att hon kan åka med landslaget på träningsläger i Österrike i november.

– Det var väldigt skönt att komma tillbaka till miljön och jag njöt av att ta in allt. Innan var jag lite rädd att det skulle kännas ovant och läskigt, men det gav med sig väldigt snabbt, säger Dahlström till SVT Sport.

Förhoppningen att Emma Dahlström ska kunna tävla innan jul. Hon aspirerar givetvis på en av Sveriges två OS-platser på damsidan och är nog given i truppen – bara knäet håller.

– Drömplanen är ju att det går bra i Stubai så att jag kan tävla i världscupen. Jag kommer att vara på plats på alla tävlingar, sen får man se vilka jag kan köra, säger hon.

Förbundskaptenen Patric Nyberg, som även hjälpt Oscar Wester med hans rehabilitering, var väldigt nöjd med dagens pass som gick ut mycket på att börja om från noll.

– Min utgångspunkt är att hon kommer att vara med på OS, säger han.

Något som X-Games-vinnaren givetvis också hoppas på.

– Ja, absolut. Det är en kamp mot klockan och det har det varit hela tiden. Knäet känns starkt och stabilt och jag tror att jag har alla möjligheter, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.