Falk och Jönsson starka SM-vinnare

Uppdaterad
Publicerad

Hanna Falk visade styrka när hon i stor stil vann SM-sprinten före Magdalena Pajala och säkrade kanske en VM-plats.

– Jag är jättenöjd, allt har funkat klockrent, sa Falk till SVT.

Redan i prologen visade falk på åkstyrka. Det var bara Magdalena Pajala som kunde matche hennes tid och så blev det även i finalen. Om hennes VM-chanser vill hon inte säga något men man förstår att hon tycker sig ha en plats nu.

VM i Falun

– Jag har en plan fram emot VM, hoppas att jag får köra på så jag kan bli ännu rappare, säger Ulricehamnstjejen.

Emil Jönsson visade också VM-form när han vann tämligen enkelt.

-Det var något jag behövde. Känns bättre och bättre i kroppen, sa Jönsson efteråt.

Emil Jönsson har haft en period där han sökt formen. Han verkar nu vara tillbaks där han vill vara med två och en halv vecka kvar till VM. Och som alltid med humorn i behåll.

Var befinner du dig nu tycker du?

– I Ånnaboda....haha, nej men i fas. Mjölksyretåligheten bör byggas ut men jag är ganska rapp. Får jag några lugna dagar i skogen blir det här bra till VM, säger Jönsson.

Teodor Petersons dag var inte lika ljus – till en början. OS-silvermedaljören var bara 21:a i prologen, hela 13.4 sekunder bakom Jönsson.  Men i kvart, semi och final hade han fått upp tempot. En bra klättring i sista backen i finalen gav en silvermedalj för den trefaldige SM-guldmedaljören på distansen.  OS-silvermedaljören insats ger lite hopp trots allt om att formen är i antågande. Trea blev Jesper Modin

– Gjorde väl min sämsta prolog någonsin men sedan har det gått bättre och bättre. Det förklaras väl mycket med skidorna, säger Teodor Peterson om sin dag som ändå slutade med silver.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM i Falun

Mer i ämnet