Emma Nilsson. Foto: Bildbyrån

Försvarade titeln när Öberg sköt bort sig

Uppdaterad
Publicerad

OS-guldmedaljören Hanna Öberg hade chansen på segern men sköt bort sig på sista skyttet och missade pallen. Istället kunde Emma Nilsson försvara SM-guldet.

Idre bjöd på dimma och lätt regn när SM i Masstart skulle avgröas. Piteå-åkaren Hanna Öberg fanns med i toppen från start till sista skyttet. Väl där hade hon inte en chans mot regerande mästaren Emma Nilsson.

– Det var ett kämpigt lopp. Det var bara att försöka överleva sockret som är och kriga hela vägen, säger Nilsson till Skidskytte-TV.

Öberg drog på sig tre rundor i dimman medan Nilsson, från Skidklubben Bore, bara fick en.

Nilsson gick ut först på det sista varvet och höll undan före Ingela Andersson och Johanna Skottheim. Hanna Öberg slutade femma med sex rundor.

– Hur kul som helst. Det var mycket tuffare den här gången. Alla de bästa är med så att få kliva högst upp är hur kul som helst, säger Nilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.