Fredrik Lindström sköt bort sig i sista tävlingen

Uppdaterad
Publicerad

Fredrik Lindströms världscupkarriär är över. Tre bommar i det liggande skyttet under sprinten i Holmenkollen var en för mycket för att få ställa upp i morgondagens jakstart.

”Biffen” körde i mål som 68:a, 2,51 efter segrande Bö.

Karriären är inte över riktigt ännu för Fredrik Lindström, han kommer att köra SM i Boden, men hans världscupkarriär är det.

Efter 68:e plats i dagens sprinttävling lyckades han inte kvalificera sig för morgondagens jakstart och världscupsäsongen är slut.

Lindströms tre bom i det första liggande skyttet blev förödande för fortstatt världscuptävlande. Det var tuffa molniga förhållanden på vallen.

– Det var lite surt att missa. Jag hade tuffa förhållanden, det var tjockt med dimma, den var jättesvår. Jag fick titta två gånger för att kunna skjuta, säger Fredrik Lindström till SVT Sport.

Men han revanscherade sig på det stående skyttet, där han sköt fullt.

– Den var fin. Jag gjorde ett bra spurtvarv, det var nära att jag klarade det.

– Nu är det är lite tomhet, fortsätter han.

”Känns ganska tufft”

Också Lindström blev känslosam.

– Jag är tacksam för att jag har fått uppleva detta.

Fredrik Lindström har ett OS-guld från Pyeongchang med sig. Dessutom har han två VM-brons och en världscupseger.

– OS-guldet är nummer ett. Jag rankar också världscupsegern högre än VM-medaljerna.

Jesper Nelin bäste svensk

Tränaren Johannes Lukas var känslosam efteråt.

– Det känns ganska tufft. Han har varit viktig för laget, hyllar tränaren Johannes Lukas till SVT Sport.

– Han varit typ som en pappa för hela laget, fortsätter han. 

Annars var det en tung svenskdag. Bäste svensk blev Jesper Nelin som 17:e. Sebastian Samuelsson blev 22:a, Martin Ponsiluoma, 24:a, och till sist blev Peppe Femling 80:e man.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.