Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör när Frida Karlsson berättar i P4 Extra om trafikolyckan i spelaren Foto: Bildbyrån

Frida Karlsson i bilkrock inför VM: ”Kändes bara piss”

Uppdaterad
Publicerad

Frida Karlsson tog hela fyra medaljer på VM i Planica tidigare i år. Men nu berättar hon i radioprogrammet P4 Extra att hon hade låga förväntningar på sig själv – på grund av en bilkrock strax innan mästerskapet.

– Inför kändes det bara piss, säger hon i P4 Extra.

Det var några dagar innan den sista världscupen inför VM i Planica som Frida Karlsson var med i en bilkrock. Det påverkade hennes uppladdning rejält.

– Jag har försökt hyssja ner det och gå under radarn med det. Det är mitt fel i krocken och jag står för det. Det var klumpigt. Jag får lite nacke och kanske en lättare hjärnskakning. Det gör att jag får ett riktigt dåligt sista lopp inför VM, jag blir elva. Ett dåligt förläger inför VM. Jag går in till VM med väldigt låga förväntningar, säger Frida Karlsson.

Mästerskapet slutade ändå med fyra medaljer. Silver i skiathlon och 10 kilometer fritt, brons på 30 kilometer klassiskt och i stafetten.

– Jag mådde bra. Men inför kändes det bara piss. 'Är det ens någon mening att jag åker?', så var verkligen känslan. Men när jag tar silvret på skiathlonen så känns det som en riktig seger.

MER LÄNGDSKIDOR: Frida Karlsson efter VM-medaljen: ”Vunnit ett silver”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Frida Karlsson överlycklig över silvret: ”Varit osäker inför” Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.