Daniel Rickardsson tycker att de dopningsavstängda ryssarna svärtar ner sporten Foto: Bildbyrån

Rickardsson: ”Svärtar ner sporten”

Världscuppremiären står runt hörnet nästa helg. Fram tills dess har det mesta handlat om ryska utövare och dopning. – Det svärtar ner sporten och det blir större fokus på det än själva tävlingen och det är tråkigt, säger Daniel Rickardsson tlil SVT Sport.

Längdpremiären i Gällivare pågår den här helgen och på herrsidan dominerade de ryska åkarna dagens 10 kilometer fritt. Ryska toppåkare vars nation just nu står för de flesta rubrikerna inför världscuppremiären nästa helg – om dopning.

– Det är en väldigt olycklig och speciell situation, det är egentingen ingen som vet någonting. IOK har stängt av dem från OS men här och i världscupen får de åka. Utifrån det så kan man inte säga så mycket mer än att de är välkomna att åka, säger Daniel Rickardsson tlil SVT Sport.

– Jag hoppas att alla kort kommer på bordet så att vi kan sätta punkt för den här historien. Att det blir någon utredning av det hela. Det svärtar ner sporten och det blir större fokus på det än själva tävlingen och det är tråkigt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer