Halfvarsson floppade i sprinten: ”Kändes som det gick fort”

Uppdaterad
Publicerad

Calle Halfvarssons premiär i världscupen blev en besvikelse. Svensken hamnade på 45:e plats i sprintkvalet och missar därmed kvartsfinalerna senare idag. 

– Det kändes bra idag så det är konstigt att det inte gick bättre. Jag blev chockad när jag såg att jag var 45:a i mål, säger han.

32-åringen var bra med efter halva loppet men kroknade sen under sista delen. Halfvarsson gick i mål 9.70 sekunder efter kvalets snabbaste åkare, Alexander Terentev.

Sex svenska herrar ställde sig på startlinjen i sprintkvalet och samtliga gick vidare, förutom Halfvarsson.

– Det kändes bra idag så det är konstigt att det inte gick bättre. Jag blev chockad när jag såg att jag var 45:a i mål. Nu ska vi inte skylla på skidorna. Det kändes bra och kändes som det gick fort. Jag kan inte riktigt förstå , säger Halfvarsson.

Svaret efter norska hånet

Halfvarsson hånades av norrmannen Emil Iversen, som i en intervju igår med NRK sa att Halfvarsson är en clown.

– Han har en bild av sig att vara en clown. Den här planen förstärker clownstämpeln. Det låter konstigt, men han gör en massa konstiga saker som vi inte förstår oss på, sa Iversen.

Men trots dagens besvikelse fick Halfvarsson lite revansch på Iversen efter det uttalandet. Iversen gick nämligen inte heller vidare och var till och med efter svensken i mål.

– Han har väl ingen bra dag han heller så vi får väl båda ladda om till imorgon. Om jag har en image som clown det vet jag inte. Men han kanske tycker jag är rolig då, säger Halfvarsson.

Grate bäste svensk

Bäste svensk i kvalet blev Marcus Grate som kom på sjundeplats. Även Anton Persson, Gustaf Berglund, Olof Jonsson och Johan Häggström gick vidare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.