Hanna Öberg om galna dygnen: ”Har varit omtumlande”

Uppdaterad
Publicerad

Hanna Öberg vaknade upp i Tyskland, flög till Sverige, blev Idrottsgalans drottning, sov några timmar, gick upp tidigt för att flyga till Österrike och bilade sedan till Italien.

Efter ett par hektiska dygn ska hon nu ladda om inför världscupen i Antholz.

– Det har varit omtumlande, säger den 23-åriga stjärnan till SVT Sport.

Ja, det har knappt varit en lugn stund för skidskytten Hanna Öberg de senaste dygnen.

Men nu måste den nyblivna vinnaren av både Jerringpriset och Bragdguldet försöka smälta de enorma framgångarna och fokusera på torsdagens världscupsprint i Antholz.

– Det blev en snabb resa till Stockholm där allt gick i ett. Först förberedelser inför galan, sedan att vara där med alla känslor det innebär, sedan sova några timmar och nu resa tillbaka till världscupen, säger Öberg till SVT Sport.

Har du tagit in att du faktiskt vunnit både Bragdguldet och Jerringpriset?

– Jag tror inte riktigt det. Det är superhäftigt att få ett pris som svenska folket har röstat fram. Det är på en lite annan nivå än när en jury röstar. Jag känner mig verkligen hedrad.

Tonar ner förväntningarna

Med tanke på de galna dygnen så vill 23-åringen från Kiruna tona ner förväntningarna en aning inför torsdagens lopp.

– Jag ger inte upp på förhand, men samtidigt har jag inte högsta förväntningar på mig själv heller. Jag tänker gå in och göra så bra jag kan och sedan får vi se hur långt det räcker, säger Öberg.

Fotnot: SVT sänder damernas sprint från Antholz klockan 14.20 på torsdag samt herrsprinten 14.20 på fredag.

Se fortsättningen av intervjun med Hanna Öberg i spelaren nedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.