Hanna Öberg fyra i jaktstarten

Uppdaterad
Publicerad

Hanna Öberg lyckades inte ta någon medalj. Men det var nära. Trots bra skytte och skidåkning lyckades hon inte knäcka Marte Olsbu Röiseland på tredjeplatsen, och blev fyra.

– Jag är jättenöjd, säger Hanna Öberg till SVT Sport.

Hanna Öberg hade inte ett optimalt utgångsläge i jaktstarten. Med 57 sekunder upp till Röiseland var det inte en enkel utmaning som stod för dörren, men hon lyckades nästan. För i spåret var hon pigg, och åkte mycket snabbare än norskan. Men trots åkningen och att hon endast sköt två bom medan Denise Herrman på andraplatsen och Röiseland på tredjeplatsen sköt tre bom vardera kunde hon inte ta ikapp hela avståndet. Och Öbergs insats var såpass bra att om det varit masstart hade endast Wierer lyckats klå henne.

I mål var Öberg till slut 22,3 sekunder efter segrande Dorothea Wierer, och 8,5 sekunder efter Röiseland på tredjeplatsen. Men trots att hon var så pass nära pallen var hon nöjd med sin insats, och känner att det kan ge henne något inför fortsättningen av mästerskapet.

– Jag är jättenöjd med dagens tävling och har mycket positivt att ta med mig, säger hon till SVT Sport.

Klipp: Öberg” Stolt att jag hittar fokus igen”

Elvira Öberg tappade

Inför var det Elvira Öberg som hade bäst utgångsläge efter sprinten. Men hon hade en jobbig dag på vallen, och drog på sig sex straffrundor, och slutade 47:a. Men hon kunde ändå ta med sig något positivt från loppet när hon fick känna på hur det var att ligga med i toppen på en jaktstart innan hon på vallen i liggande sköt bort sig.

– Det är tråkigt när det blir sådär. Jag tycker ändå att jag har koll på vinden vid andra ligg, men det blir bom ändå. Det är inte lika kul att vara där bak som att vara där framme, säger Elvira Öberg.

Övriga svenskor var Mona Brorsson som blev 29:a, och Linn Persson som åkte in som 32:a.

Klipp: Här skjuter Wierer hem VM-guldet

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.