Hanna Öberg gick ut som femma med körde upp sig till andra plats i jaktstarten. Foto: Bildbyrån

Hanna Öberg tvåa i jaktstarten

Uppdaterad
Publicerad

Hanna Öberg gick ut som femma i jaktstarten, och hade en pallplats inom räckhåll. Och tack vare snabbt skytte och endast två bom klättrade hon till andraplats, 26 sekunder bakom Tiril Eckhoff som sköt fullt.

– Den här veckan har varit ett steg i rätt riktning, säger Öberg till SVT Sport.

Hanna Öberg imponerade i Hochfilzen och klättrade från femte upp till en andraplats. Och det var i sista skyttet som allt skulle avgöras. Då levererade den svenska stjärnan rejält och sköt på endast 19 sekunder, snabbast av alla, fullt. Det gav Öberg ett kanonläge när hon gick ut drygt tio sekunder före norskan Ingrid Tandrevold på tredjeplatsen.

– Jag spanade lite mot storskärmen och såg att jag hade tio sekunder till Ingrid, då kändes det bra, säger Hanna Öberg till SVT Sport.

”Ett steg i rätt riktning”

I mål var Öberg, trots en mer bom, 14 sekunder före Tandrevold. Anledningen till det var dels snabb skidåkning, men även snabbheten på vallen där hon i ett rasande tempo sköt iväg kulorna i samtliga skytten.

Men två bom blev ändå för mycket för att kunna hota Eckhoff som sköt rent, och vann med 25.8 före Öberg. Men en andraplats är ändå något som Öberg är nöjd med.

– Jag känner att den här veckan har varit ett steg i rätt riktning sett till prestation och form, säger hon.

Bakom Hanna Öberg var det även där en fin dag med blågula ögon, där samtliga klättrade. Linn Persson från 21:a till 20:e, Elvira Öberg från 27:e till 23:e, Mona Brorsson 29:e till 16:e och Elisabeth Högberg från 48:e till 42:a plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.