Hansdotter med pallchans i VC-premiären

Publicerad

Trea efter första åket. Frida Hansdotter kan få en lyckad start på slalomsäsongen.

I världscuppremiären i slalom i finska Levi fick Frida Hansdotter åka ner för en endast träningsanvänd backe. Med startnummer ett behövde hon inte jaga mellantider i första åket, den svenska stjärnans skidor gled över mållinjen på tiden 56.39.

Ledningen blev hon av med efter två åkare. Mikaela Shiffrin, som vann totala världscupen i våras, var 73 hundradelar snabbare än Hansdotter. Även slovakiskan Petra Vlhovas förstaåk var bättre än svenskans. Men inga fler – och Hansdotter ligger på en tredjeplats inför andra åket.

– Jag är inte supernöjd med min åkning, men ändå skönt att känna att man är hyfsat med, säger Frida Hansdotter efter det första åket.

De övriga svenskorna i startfältet har mycket tid upp till pallplats. Emelie Wikström är 90 hundradelar efter Hansdotter och ligger sjua, Anna Swenn-Larsson fick en fin start och ligger tia, 1,82 efter ledande Shiffrin. Övriga svenska placeringar efter första åket: Estelle Alphand 18 och Ylva Stålnacke 32, Nathalie Eklund 40 och Magdalena Fjällström 43.

Följ sändningen av andra åket, som du hittar i spelaren ovan, med start klockan 12.50.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer