Ida Ingemarsdotter, Hanna Falk och Evelina Settlin gör upp om en VM-plats. Foto: Bildbyrån

Här är åkarna som gör upp om VM-platserna

Uppdaterad
Publicerad

Världscuptävlingarna i Lahtis blir otroligt viktiga för flera av de svenska landslagsåkarna. Sex åkare gör upp om två platser.

– Vi hoppas på bra, fina och rättvisa tävlingar för att kunna göra en så bra bedömning som möjligt, säger förbundskapten Rikard Grip.

Sex damer och sex herrar är uttagna i längdlandslaget till helgens världscuptävlingar i finländska Lahtis. Det handlar om sprint och sprintstafett och där är det tuff blågul konkurrens inför VM senare i februari.

På damsidan blir tävlingen viktig för trion Ida Ingemarsdotter, Hanna Falk och Evelina Settlin. De är alla uttagna till mästerskapet men inte lovade att få köra VM-sprinten, till skillnad från Maja Dahlqvist, Jonna Sundling och Stina Nilsson (som kan missa VM på grund av skada).

Tre åkare gör upp

Landslaget har också lämnat plats öppen för ytterligare en herråkare i VM-truppen. Tre gör upp om den sista platsen: Teodor Peterson, Johan Häggström och Martin Bergström.

– Vi fortsätter att känna en smygande VM-form och det blir spännande att få knyta ihop säcken med VM-laget efter helgen. Vi hoppas på bra, fina och rättvisa tävlingar för att kunna göra en så bra bedömning som möjligt, säger Rikard Grip i ett pressmeddelande.

Truppen till Lahtis 9–10 januari: Maja Dahlqvist, Hanna Falk, Johanna Hagström, Ida Ingemarsdotter, Moa Lundgren, Evelina Settlin, Martin Bergström, Calle Halfvarsson, Johan Häggström, Teodor Peterson, Oskar Svensson, Viktor Thorn.

Världscupen i Lahtis sänds på SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.