Här knuffar Ustiugov till Kläbo

Uppdaterad
Publicerad

Johannes Hösflot Kläbo och Sergei Ustigov hamnade i bråk efter målgången i semifinalen. Anledningen var att Kläbo såg ut att tränga sig före ryssen i en kurva.

– Det är så nära att det smäller på nu, kommenterade SVT Sports expert Anders Blomquist.

Sergei Ustiugov övertygade i kvalet på sprinten och och visade god form i sin väg fram till semifinalen. Där tog det stopp för ryssen.  Efter målgången var ryssen irriterad på Johannes Hösflot Kläbo efter en situation där norrmannen ser ut att tränga sig före Ustiugov.

Ryssen var rasande på norrmannen och åkte fram till Kläbo och knuffade honom. Kläbo klarade sig utan varning och diskning, istället varnades Ustiugov. Juryn menade att norrmannen hade spåret före honom.

– Jag vann inte över honom i skidor så jag bestämde mig för att slå honom i slagsmål, skämtar Ustigov till SVT Sport.

Tycker du att juryn är hård mot dig?

– Nej, jag tycker inte det är rättvist mot mig. De tar sin egna beslut, jag är bara besviken över att jag inte är i final.

Kläbo: ”Klart förståeligt”

Kläbo, som en stund senare vann VM-guld, om incidenten.

– Det är klart att när vi kommer i mål så blir man väldigt sur och så knuffar han och slår lite på mig. Men han har temperament och han ville verkligen komma till en final han också så det är klart att det är förståeligt så jag har inget dåligt förhållande till honom. Men du får fråga honom, säger Kläbo.

SVT:s experter Mathias Fredriksson och Johanna Ojala är kritiska mot att Kläbo inte varnades.

–  Jag tycker Kläbo kliver på Ustiugov och det är Ustiugov som får varning för ”obstruction”. Jag förstår inte riktigt, säger SVT:s expert Johanna Ojala.

– Ustiugov gör inget fel det så det är omöjligt att få gult kort för det. Ska han få för något så är det för att han pillar på Kläbo efter målgång, men undet loppet gjorde han ingenting alls, säger Mathias Fredriksson.

FIS meddelade efter loppet att Ustiugov diskats från tävlingen. Ryssen fick ett gult kort för det som hände ute i spåret och ett för knuffen efter loppet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.