Foto: Bildbyrån

Hård: ”Aldrig upplevt något liknande”

Uppdaterad
Publicerad

Sprintetappen i Oberstdorf ställdes in efter väderkaos.

– Jag har aldrig upplevt något liknande under mina 30 år som jag har kommenterat, säger SVT Sports kommentator Jacob Hård.

Damernas sprintkval i Tour de Ski genomfördes under väldigt svåra väderförhållanden. Efter kvalet tog Fis, internationella skidförbundet, beslutet att dagens etapp ställs in.

– Det stormade och spöregnade samtidigt, och saker flög omkring på arenan. Arrangörerna började att plocka ner skyltar, men hann inte ta alla, och en stor uppblåsbar reklamgrej slet sig loss, seglade iväg och jag tror att den landade på den svenska vallabussen. Jag har aldrig upplevt något liknande väder på en skidtävling under mina 30 år som jag har kommenterat, säger SVT Sports kommentator Jacob Hård på plats i Oberstdorf.

Tour de Ski

Alla resultat från sprintkvalet nollställs.

– Man förstod på tiderna att det var orättvisa förhållanden för vissa av åkarna. Det var rejäla vindbyar som andra klarade sig undan. Jag har aldrig varit med om att man ställer in på grund storm, det har ju hänt några gånger när det har varit för kallt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tour de Ski

Mer i ämnet