Mattias Hargin på väg mot formen. Foto: Bildbyrån

Hargin förvånad över beröm: ”Så bra var det inte”

Uppdaterad
Publicerad

Mattias Hargins VM-form är på uppåtgående. Han körde visserligen ut senast i Kitzbühel men åkningen kändes bättre, enligt honom själv.

– Det är smådetaljer fortsatt, att hitta en känsla man kan attackera från, säger Mattias Hargin om vad som saknas.

Alpina VM i Åre drar igång om just precis en vecka. Trefaldiga VM-medaljören Mattias Hargin har haft en motig säsong men formen har långsamt börjat ticka igång.

Senast i Kitzbühel var han 13:e efter det första åket men grenslade i andra. I parallellslalomen i Oslo den första januari nådde han sin bästa placering för säsongen – en femteplats. Men han själv är inte riktigt nöjd.

– Det är många som gett mig beröm, man bara: Men SÅ bra var det inte, skrattar Mattias Hargin i en intervju med SVT Sport.

”Det som skiljer när man är i form”

Han ger sin syn på vad som saknas.

– Det är smådetaljer fortsatt, att hitta en känsla man kan attackera från. Om man är i race, känna att man går på attack och inte slår av. Det är det som skiljer när man är i form och inte, fortsätter Hargin.

Men:

– I det stora hela var det bättre, avslutar han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.