Foto: Bildbyrån

Halfvarsson slog till igen i Lillehammer

Uppdaterad
Publicerad

Vilken svensk uppvisning. Calle Halfvarsson slog till igen efter en urstark finish och vann sekundstriden mot Marcus Hellner. En blågul dubbel i norska Lillehammer. ”Det är extra roligt att slåss mot Marcus”, säger Halfvarsson efter segern på 10 kilometer fritt.

Det blev ett rejält drama i den tuffa och utmanande banan med rejäla klättringar. Och det mellan två svenskar. Calle Halfvarsson ledde dryga sekunden före Marcus Hellner vid första mellantiden på 3,3 kilometer.

Den formstarke åkaren var även drygt två sekunder före efter halva loppet och gled på med mäktiga steg och stora lugna tag. Men Hellner satte en mycket stark avslutning och var ledaren i mål.

”Kamp om segern”

– Han har blixtrat mot slutet, sade Jacob Hård om avslutningen och Hellner ledde med ungefär 12 sekunder i mål. Med drygt 2 kilometer kvar ledde han före landsmannen med 3,3 sekunder.

– Jag visste att det var jämnt hela loppet. Det gick upp och ner, sen hörde jag att det var kamp om segern, säger Halfvarsson.

Där ute jagade Halfvarsson, som vann sprinttävlingen igår, och till slut handlade det om tiondelar. Vilt kämpande tog sig världscupledaren i mål och slog Hellner med 0,8 sekunder. Inför jaktstarten över 15 kilometer klassiskt imorgon så är Halfvarsson etta och Hellner trea drygt 30 sekunder bakom.

”Extra roligt med Marcus”

– Det känns så bra och jag är jätteglad. Idag var det så kul eftersom jag körde mot Marcus för segern. Det är extra roligt att slåss mot honom. Jag hade en stark finish, säger han,

Trea kom ryssen Sergej Ustijugov, 6,7 sekunder bakom segraren. Hellner var nöjd, trots den snöpliga andraplatsen.

– Det känns skönt att öppna bra, säger han till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.