Foto: Bildbyrån

Ingen Stina Nilsson i premiären

Uppdaterad
Publicerad

Skidsäsongen börjar på riktigt på fredag med premiär i Bruksvallarna. Men de två svenska stjärnorna Stina Nilsson och Calle Halfvarsson avstår fredagens tävling.

– Nej, jag kör bara lördag och söndag, säger Nilsson till Expressen.

Damerna kör 5 kilometer fristil medan herrarna ska köra 10 kilometer under fredagen, men båda distanserna får klara sig utan de stora svenska stjärnorna. Stina Nilsson avstår fristilen, medan Calle Halfvarsson inte kommer att stå på startlinjen i herrarnas 10 kilometer.

– Jag tänker att jag behöver inte köra tre lopp och då kör jag helst de lopp som jag ser som viktigast för vintern, säger Halfvarsson till Expressen.

Stina Nilsson kommer att köra 10 kilometer klassiskt under lördagen och söndagens sprint, medan Halfvarsson ska köra 15 kilometer klassiskt och söndagens sprint.

Dessutom har Jonna Sundling, Oskar Svensson och Daniel Rickardsson lämnat Bruksvallarna enligt Längdnytt. De två förstnämnda dras med en förkylning, medan Rickardsson har problem med sin opererade fot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.