”Jag visste inte om jag skulle ta mig tillbaka”

Uppdaterad
Publicerad

Frida Karlsson uppfyllde inte Svenska skidförbundets hälsokrav och stoppades från att tävla.

I SVT Sports serie ”Vinterstjärnan” berättar skidtalangen om fjolåret:

– Jag åkte ner på botten och tyckte synd om mig själv, säger Karlsson.

Det var i december förra året som chockbeskedet kom för Frida Karlsson.

Hon stoppades från att tävla efter att inte uppfyllt förbundets hälsokrav. Det blev stor uppståndelse i media och Karlsson själv har pratat sparsamt om tiden som var. För SVT Sport berättar hon om den tunga tiden.

– Jag hade packat väskan för min nästa världscup. Efter det här beskedet visste jag inte sedan när, om eller hur jag skulle ta mig tillbaka. Till en början åkte jag ner på botten och tyckte synd om mig själv. Jag låg i sängen i tre dagar i rad och gjorde ingenting, allt kändes jättetråkigt.

”Blev mycket på en gång”

Den stora träningsmängden är en av många delar som Karlsson menar var orsaken till det som hände.

– Det blev mycket på en och samma gång. Jag hade slagit igenom och totalbelastningen ökade. Jag har alltid velat öka träningsmängden och jag svarar bra på mycket träning. Men kanske hade jag inte kunskapen som krävdes för att ha balansen i det hela med återhämtning och kost. Det måste gå hand i hand om man ska få någon utdelning av det.

Hur mår du i dag?

– Jag mår toppenbra. Jag känner mig väldigt trygg i mitt team omkring mig och jag känner att jag får ut mycket av min träning i dag och jag tror att en stor del i det är att jag har större kunskap kring alla bitar runtom mig.

Se hela avsnittet av ”Vinterstjärnan” med Frida Karlsson på SVT Play.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.