Kristoffer Jakobsen. Foto: Matic Klansek/Bildbyrån

Jakobsen inför parallellslalomen: ”Jag vill ut och leverera”

Uppdaterad
Publicerad

På tisdag gör parallellslalom debut som ny disciplin på VM.

Tre svenskar deltar och Kristoffer Jakobsen hoppas kunna leverera.

– Jag kommer att gå för de bättre placeringarna, säger han.

I morgon tisdag fortsätter alpina VM i Cortina med individuell parallellslalom där tre svenska herrar deltar i Kristoffer Jakobsen, Mattias Rönngren och William Hansson som gör VM-debut.

Jakobsen som är ett av Sveriges stora medaljhopp i mästerskapet i framförallt slalom hoppas även göra en bra parallellslalom.

– Jag vill ut och leverera och är det någonstans jag verkligen kommer försöka att ta de små riskerna så är det här. Jag kommer att gå för de bättre placeringarna, säger han till SVT Sport.

”Vad som helst kan hända”

Hur passar parallellslalom dig?

– Det återstår att se. Jag hoppas kunna kvala in till finalerna men sedan kan vad som helst hända, det har man sett förut. Men det är en tävling där det är full gas och det tycker jag är kul.

Jakobsen betonar dock att slalomen är det han verkligen ser framemot.

– Det är kul att köra race inför slalomen, och klart att går det bra här så kan jag ta med mig det, men jag kommer inte påverkas negativt inför slalomen om det går dåligt.

Rönngren vill ha revansch

Mattias Rönngren som också deltar vill ha revansch i parallellslalomen efter ha kört ut i torsdagens super-G.

– Det blir en chans till revansch efter super-G som var en riktig besvikelse. Men jag gillar parallellslalom, dels att det är lite tightare avstånd och det passar min åkning men sedan är det ett kul moment där man verkligen tävlar så jag har stora förhoppningar, säger han.

Vad har du för ambitioner?

– Att göra ett bra kvalåk och gå vidare till finalerna och sedan fullt ös, det finns inget att hålla på.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.