Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jesper Nelin. Foto: Bildbyrån

Jesper Nelin: ”Jag blir riktigt knäckt”

Uppdaterad
Publicerad

Jesper Nelin stod för en fin insats på skyttevallen i torsdagens sprint i franska Annecy, där han endast sköt en bom totalt.

Men skidåkningen lämnade mycket att önska för Nelin som i mål blev 31:a, knappt två minuter bakom segrande Johannes Thingnes Bö.

– Jag vet ärligt talat inte vad som händer idag, säger han till SVT Sport.

Efter första skyttet var Jesper Nelin med bra. Och det såg ut att kunna gå mot en riktigt fin placering. Tia, 22 sekunder från Johannes Thingnes Bö.

Men något hände i skidspåret som gjorde att Nelin tappade, och när han åkte in till andra skyttet hade han halkat ned sju placeringar och tappat 32 sekunder på Bö, som dock åkte väldigt fort.

– Jag blir riktigt knäckt. Jag vet inte varför det blir så. Jag tycker jag öppnar lugnt och kontrolerat. Men jag är helt död, det är nattsvart, säger Nelin till SVT Sport.

Något som Nelin ändå kan se positivt på är skyttet, där han endast sköt en bom på två skytten.

– Det är skyttet jag får ta med mig, men det hjälper inte när man åker såhär dåligt. Formen ska inte kunna svänga såhär mycket på en vecka. Jag vet ärligt talat inte vad som händer idag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.