Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Johannes Thingnes Bö blev trea i masstarten. Foto: Bildbyrån

Johannes Thingnes Bö knäcktes av svenskarna: ”Godnatt för mig”

Uppdaterad
Publicerad

Johannes Thingnes Bö jagade sitt fjärde individuella guld i VM. Men han knäcktes av Sebastian Samuelsson och Martin Ponsiluoma och slutade trea i masstarten.

– När ”Sebbe” for upp på toppen så var det godnatt för mig, säger Thingnes Bö till SVT Sport.

Johannes Thingnes Bö kunde bli historisk med att ta fyra av fyra individuella guld i skidskytte-VM men slutade trea i masstarten bakom segraren Sebastian Samuelsson och tvåan Martin Ponsiluoma.

– Världens bästa skidskytt som många anser är oslagbar kan inte sätta emot, han har ingen chans. På slutvarvet har han ingen chans mot Sebastian och Martin. Det är helt otroligt det som händer på slutvarvet, säger SVT Sports kommentator Ola Bränholm.

”Ett fantastiskt VM för mig ”

Inför det sista skyttet låg vägen öppen för ett nytt guld men han missade sitt sista skott och hann inte upp svenskarna på slutvarvet.

– Det var ett extremt tufft lopp idag med svåra förhållanden och en tuff match mot svenskarna. Jag fick jaga en del i början och det kostade nog lite för mycket. Det Sebastian gjorde i dag var perfektion, bland det bästa som jag sett, säger Thingnes Bö till SVT Sport.

Han var 38,8 sekunder efter Sebastian Samuelsson in i mål.

– När ”Sebbe” for upp på toppen så var det godnatt för mig. Jag gjorde allt jag kunde för att komma ifatt men det var för tufft, säger Thingnes Bö.

Norrmannen tog sju medaljer i VM, fem guld, ett silver och ett brons.

– Det har varit ett fantastiskt VM för mig och jag är väldigt nöjd med den här medaljen, säger Thingnes Bö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.