Therese Johaug tränar med sin lillebror Karstein, 24, under avstängningen. Foto: Karstein Johaug på Instagram/Bildbyrån

Johaug tränar med sin lillebror

Uppdaterad
Publicerad

Therese Johaug är avstängd under utredning för dopning och får inte träna med det norska skidlandslaget. I stället är hennes lillebror Karstein Johaug, 24, träningspartner.

– Det fungerar bra. Han bor i Oslo så de tränar mycket tillsammans, men det har de alltid gjort, säger Johaugs manager Jørn Ernst till NRK.

Ernst berättar att syskonparet tränar mycket i området kring Holmenkollen, där Therese Johaug bor.

– Hon gör som hon alltid har gjort. Hon åker skidor, springer och styrketränar.

Har inget eget team

Den 28-åriga OS- och VM-guldmedaljören får under sin avstängning inte heller ta hjälp av tränare från landslaget eller Olympiatoppen.

– Hon har inte upprättat ett ”team” eller något sådant, säger Jørn Ernst.

Johaug testades i september positivt för den anabola steroiden clostebol och hävdar själv att hon fått i sig den förbjudna substansen genom en läppsalva.

Hon är avstängd fram till den 18 december. Senast då ska domen från Påtalsnämnden komma.

”En stor förebild för mig”

Den fyra år yngre brodern Karstein har varit ett viktig stöttepelare för Therese Johaug genom hela hennes karriär. Nyligen uttryckte han sitt stöd för sin syster i ett inlägg på Instagram.

”Ända sedan vi var små och åkte på kretstävlingar har du varit en stor förebild för mig. Jag känner dig allt för väl och vet vad du står för, vi ska komma ut stärkta ur detta” skrev han.

karstein

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.