Frida Karlsson och Therese Johaug. Foto: Bildbyrån

Johaug vann igen – laddad för att möta Frida Karlsson

Uppdaterad
Publicerad

Therese Johaug vann lördagens 10 kilometer klassiskt i den norska premiären i Beitostölen med över en minut.

På söndagen slog hon till igen med ännu en seger i fristilen över 10 kilometer. Nu ser norskan framemot mötet med svenska Frida Karlsson.

– Jag vet inte hur man ligger till mot henne, säger hon till NRK.

Therese Johaug fick inte till starten helt och låg bara sjua efter en kilometer.

– Jag stressade lite i starten och hade två dåliga svängar. Jag kom in i loppet under vägen, säger hon till NRK.

Sedan ökade hon farten rejält och hämtade in Heidi Weng, som hon startade 30 sekunder efter, och korsade mållinjen först. Det blev Johaugs andra seger under premiären i Norge.

”Det blir spännande, speciellt att möta Frida”

Nu ser hon fram emot att möta internationellt motstånd – och Frida Karlssons framfart i den svenska premiären har inte gått Johaug förbi.

– Det blir spännande, speciellt att möta Frida. Hon har gått väldigt fort i Sverige och jag har inte koll på hur man ligger till mot henne. Det blir spännande att komma igång och mäta sig mot de andra, säger hon till NRK.

Heidi Weng slog till med en andraplats, 31,3 sekunder bakom Johaug. Det 18-åriga löftet Helene Marie Fossesholm visade fin form och tog sig upp på pallen som trea, 32,8 sekunder bakom vinnaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.