Julälskaren Nilsson har laddat med favoritaktivitet: ”Jag hade tur”

Uppdaterad
Publicerad

Mycket talar för att det blir nya svenska pallplatser direkt när världscupen fortsätter i Davos.

Senast fristilssprint stod på programmet gick hela fyra svenskor till final – Jonna Sundling och Stina Nilsson blev etta och tvåa.

Nu har Nilsson dessutom hunnit ladda lite extra på hemmaplan – med en favoritaktivitet.

– Jag hade tur att tajma in Östersund julmarknad när jag var hemma, säger hon till SVT Sport.

Premiären i Ruka slutade med ett snöpligt fall i finalen, och i Lillehammers sprint blev hon nedspurtad av Jonna Sundling på upploppet.

– Formmässigt så känner jag att jag fått bra sprintar. Nu blev det som det blev i Kuusamo (Ruka), men jag hade något väldigt bra på gång där. Jag tycker även att distansloppen varit stabila, så hittills har jag inget att klaga på, säger Nilsson.

Hon stod över tävlingarna i norska Beitostölen förra helgen, det var planerat redan innan säsongen drog i gång. På hemmaplan hann julälskaren Stina Nilsson med att besöka Östersunds julmarknad. Och på träningspassen fokuserade hon på styrka och intervaller.

– Det gör ganska mycket. Om man hela tiden går för varje helg så blir det kanske bara två-tre dagar på hemmaplan och då vågar man inte riktigt riskera att lägga in kvalitetsfyllda pass.

”Kan gå fort i Davos”

Senast Nilsson vann en sprint i fristil var för ett år sedan – just här  i Davos.

– Banan passar mig framför allt för att under varv två så är det ganska mycket kapacitetsskidåkning. Det gäller att gå på i ett högt tempo en längre tid, och det passar mig.

– Har jag en bra dag så brukar det kunna gå fort här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.