Kalla om VM-dramat: ”Till slut sa kroppen ifrån”

Uppdaterad
Publicerad

Två starka lopp – sedan två blytunga lopp.

En speciell situation för Charlotte Kalla, 33.

– Inga problem jag har fått tackla tidigare. Det var tre väldigt tuffa urladdningar, speciellt stafettsträckan. Till slut sa kroppen ifrån, säger Kalla till SVT Sport.

I november 2020 kom besked om ett Charlotte Kalla testades positivt för covid-19. Hon fick en tuff väg mot VM och hennes plats i VM-truppen var hotad på grund av svajiga resultat i världscupen.

Kalla blev uttagen och levererade fina resultat direkt – femma i skiathlonen och sen sexa på 10 km fritt.

”Det var mycket tankar”

Men VM avslutades med två riktigt tunga resultat. Hon hade en jättejobbig stafettsträckan och några dagar sedan tvingades hon avbryta tremilen.

– Det var mycket tankar i huvudet då. Jag hade också känslan att det var rätt beslut, och det gjorde att det har gått ganska bra att släppa det och lämna det loppet bakom mig och fokusera på det som väntar i helgen, säger Kalla till SVT Sport.

Upplevelsen i VM är en ny erfarenhet för dig...?

– Ja. Det är inga problem jag har fått tackla tidigare. Om man kollar i backspegeln så har det varit en kamp mot klockan sen jag tillfrisknade från covid. Det har varit tre väldigt tuffa urladdnignar, speciellt stafettsträckan. Till slut sa kroppen ifrån.

Ångrar du dig?

– Det är jättesvårt att veta hur kroppen ska reagera på maxbelastning. Det är inget jag har upplevt tidigare, det var svårt att fatta ett beslut.

KLIPP: Svahn: ”VM blev inte alls som jag hade tänkt mig”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.