Sebastian Samuelsson blev tvåa i sprinten. Foto: Bildbyrån.

Kanonlopp av Samuelsson – slutade tvåa i sprinten

Uppdaterad
Publicerad

Felfri insats av Sebastian Samuelsson, 23, i skyttet.

Slutade tvåa i sprinten – bara 2,4 sekunder efter vinnaren.

– Det här är kanske den bästa sprinten jag någonsin har gjort, säger Samuelsson.

Sebastian Samuelsson stod för en stark insats i skidskyttesprinten. Fullt skytte och snabb i spåret resulterade i en pallplats – bara 2,4 sekunder efter ledande Simon Desthieux. Vilket var fransmannens första världscupseger i karriären. Trea slutade tysken Arnd Peiffer.

”Kan inte låta bli att gräma mig”

– Jag är jättenöjd, jag får till ett fantastiskt bra lopp. Men jag kan inte låta bli att gräma mig lite över att jag var så nära segern. Men sen är det otroligt nära en sjätteplats också så jag får vara väldigt nöjd med min insats, säger Samuelsson.

I gårdagens stafett bommade Samuelsson två skott och slutade på en elfteplats – i dag tog han alltså revansch med fullt skytte och en andraplats.

– Det här är kanske den bästa sprinten jag någonsin har gjort. Jag har ju varit tvåa i sprint tidigare men det här är första gången jag är tvåa och skjuter fullt, säger han och fortsätter.

– Men jag är lite förvånad också för jag tyckte det kändes lite halvsegt i spåret i går och i dag också. På förmiddagen i dag kände jag mig inte jättepigg.

”Ser jättemycket fram emot jakstarten”

Nu har Samuelsson stått på pallen fem gånger, individuellt, den här världscupsäsongen. Och det var andra gången den här säsongen som han slutade tvåa i en världscupsprint.

– Nu ser jag jättemycket fram emot jaktstarten i morgon.

Martin Ponsiluoma slutade på en 20:e plats och Jesper Nelin på en 32:a plats. Båda får köra söndagens jaktstart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.