Linn Svahn tog hem segern i träningstävlingen i Östersund. Foto: Bildbyrån

Svahn tog hem sprinten i Östersund

Uppdaterad
Publicerad

Dagens sprintfinal avgjordes efter en stark spurt mellan Jonna Sundling, Linn Svahn och Frida Karlsson.

Det blev till slut Svahn som drog det längsta strået och vann i Östersund.

– Bra träning, säger Svahn.

Dagens sprinttävlingar i Östersund bestod av tre rundor för samtliga åkare, där åkarna hade chans på upp- och nedflyttning efter varje.

Efter en lång rad tävlingar var det Jonna Sundling, Linn Svahn och Frida Karlsson som visade sig starkast när det väl skulle avgöras.

Sundling och Svahn gjorde ett första ryck men på slutet kom Karlsson igen och utmanade duon om förstaplatsen.

”En lång dag”

Finalen avgjordes efter en spurtuppgörelse där Svahn var starkast och vann före tvåan Sundling och trean Karlsson.

– En lång dag. Fyra tuffa heat, säger Svahn på en digital presskonferens efter tävlingen, innan hon för SVT Sport utvecklar sina tankar om tävlingen:

– Superbra att få fyra tuffa heat. Man får matchas mot de som går snabbast hela tiden, och det är ju optimalt för träningen. För det är ju ändå det det är i dag: Det är ju träning, det är inte tävling.

Hur känner du kring din egen prestation?

– Bra träning, som sagt. Det var inte tävling, så det gäller att göra sakerna på vägen så bra som möjligt. Det kvittar ju egentligen vem som är snabbast för dagen, så länge man får ut det man har behov av i det stadiet man är i för dagen.

– Det var fullt sjå från första stavtag till sista, för Jonna åkte jäkligt stark i dag, så jag fick kämpa för att hänga med där. Så det var ju bra träning för mig.

Oskar Svensson vann herrloppet

Anna Dyvik genomförde kvalet men tvingades bryta tävlingen på grund av ryggproblem.

I herrarnas upplaga av finalen såg samtliga åkare ut att gå ut starkt. Men efter loppets gång utkristalliserade sig fyra åkare som skulle göra upp om pallplatserna i följande ordning: Oskar Svensson, Marcus Grate, Johan Häggström och Hugo Jacobsson

– Det är bra att vakna till lite. Man kanske behövde en tävling för att komma igång. Jag tror det är bra för att hålla skärpan uppe, säger Svensson.

KLIPP: Här utmanar Björgen Johaug i gymmet (16 december 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.