Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån/Instagram

Lisa Hörnblad om tankarna på att lägga av: ”Superläskigt”

Uppdaterad
Publicerad

Skadeförföljda Lisa Hörnblad drabbades av blodförgiftning i sitt vänstra knä i vintras.

För SVT Sport berättar den alpina landslagsåkaren nu att hon funderat på att lägga av.

– Det är sorgligt att det kanske ska bli så. Men jag vill ge det en sista chans, säger hon.

I vintras drabbades den alpina landslagsåkaren Lisa Hörnblad av blodförgiftning i sitt nyopererade knä – som hon skadade under ett super-G-lopp i januari förra året, hennes andra svåra knäskada sedan 2018.

Den 28 januari var hon tillbaka på skidor igen, men för ungefär en månad sedan tvingades 27-åringen ta en ny paus från skidåkningen.

– Det är skönt för knäet att jag inte åker mer skidor nu. Det är skönt att slippa ha så ont, konstaterar hon.

Påbörjat ny behandling

– Efter blodförgiftningen blev knäet så mycket sämre. Jag testade att åka skidor efter det och jag hade extremt ont, säger Hörnblad som nyligen påbörjade en ny behandling.

Vad är det för behandling?

– Det är en jättesimpel behandling, PRP heter den. Man tar ut massor av blod och skickar in nytt färskt blod. Man kör det i någon maskin och sedan in igen i knäet. Man tar några sådana sprutor, som ska ge knäet en bättre miljö att läka i.

Hur ser prognosen ut framöver?

– Nu blir det en naturlig paus eftersom att det är sommar. Jag tänker ta tre och en halv månad ”off” från skidor. Så ska jag låta knäet återhämta sig. Det är planen.

”Superläskigt och sorgligt”

Så du siktar på att åka i vinter?

– Verkligen. Jag vill verkligen tillbaka. Men det är tråkigt att kroppen vill tvärtom.

Har du haft några tankar på att lägga av?

– Det är klart att tanken slagit en. Vilket är superläskigt och sorgligt. Sorgligt att det kanske ska bli så. Men jag vill ge det en sista chans.

Hur brottas du med de här känslorna?

– Mycket såklart. Framför allt tycker jag att det är sorgligt att kroppen blivit så dålig. Jag försöker tänka positivt och göra det jag kan. Det blir inte alltid som man tänkt sig. Men det är något jag jobbar med hela tiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.