Alpinrodel återkommer under SM-veckan 2022. Foto: Bildbyrån

Mattcurling och snowvolley debuterar på SM-veckan 2022 – här är hela listan

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart vilka idrotter som är aktuella för SM-veckan vinter 2022 i Piteå. Mattcurling och snowvolley är några av de nya idrotterna som tillsammans med bland annat jujutsu, längdskidor och styrkelyft ska göra upp om medaljerna.

Den 23 – 29 mars 2022 är det återigen dags för kampen om SM-gulden när SM-veckan vinter arrangeras i Piteå. SM-veckan vinter återkommer till Piteå, som tidigare stod som arrangör 2016.

Nya idrotter på SM-veckan vinter i Piteå är armbrytning, snowvolley och mattcurling samt parabänkpress som blir ny gren i det klassiska styrkelyftet. Armbrytning och snowvolley får en ny chans på SM-veckan. De skulle egentligen ha gjort sin debut på SM-veckan i Luleå/Boden samt SM-veckan i Borås, som ställdes in på grund av coronapandemin.

– Efter att tvingats ställa in tre SM-veckor på raken på grund av pandemin känns det extra roligt att presentera ett varierat urval med flera nya idrotter till SM-veckan vinter i Piteå, säger Per Bergljung, ansvarig för SM-veckan på Riksidrottsförbundet.

Intresset fortsatt stort

– Intresset att vara med på SM-veckan har fortsatt att öka, vilket gör att vi kan erbjuda en bredd och skapa ett program med något för alla., s

Beslutet om vilka idrotter som erbjuds att vara med på SM-veckan tas av Riksidrottsförbundet och Sveriges television tillsammans med värdstaden.

– Att vi nu har klart med deltagande idrotter och i dessa tider kan planera framåt för vad vi hoppas ska bli en härlig idrottsfest i Piteå känns väldigt bra. Jag hoppas vi ska kunna bjuda piteborna på minst lika många minnesvärda upplevelser som 2016, säger Per Lenndin, lokal projektledare för SM-veckan i Piteå.

·        Alpinrodel

·        Armbrytning

·        Boccia (parasport)

·        Bowling

·        Casting

·        Crosskart

·        Cykel-trial

·        Jujutsu

·        Klassiskt styrkelyft (ink bänkpress samt parabänkpress)

·        Längdskidor

·        Mattcurling (parasport)

·        Rallycross

·        Rallysprint

·        Skidorientering

·        Skidskytte

·        Snowvolley

·        Stadioncross (snöskoter)

·        Virtuell bilsport

·        X-trial

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer