Det tas beslut inom kort om det blir start i Tour de Ski för Stina Nilsson. Foto: SVT Sport.

Nilssons succé öppnar för touren

Uppdaterad
Publicerad

Efter Stina Nilssons succé i distansloppen i La Clusaz öppnar landslagsledningen för att anmäla svenskan till Tour de Ski – som startar på nyårsafton.

– I ingången av den här vintern så var ju fokus på sprint, nu har ju inte sprintarna blivit riktigt på det sättet. Hon känner att hon vill ha lite mer tävlingar, så vi värderar det och tittar på om hon eventuellt ska vara med, säger förbundskaptenen Rikard Grip till SVT Sport.

När tas beslut?

– Det kommer att göras här i dagarna. Det handlar också om att hon ska få möjligheten om att förbereda sig på ett bra sätt.

Kändes bra i dag efter gårdagens topplopp

Nilsson gjorde sitt livs distanslopp i lördags när hon blev fyra efter att länge ha utmanat de tre norskorna Heidi Weng, Ingvild Flugstad Östberg och Marit Björgen.

– Det kändes jättebra, säger Nilsson efter dagens snabba fyra kilometer i stafetten där hon bara tappade sex sekunder på sin sträcka i klassiskt till Marit Björgen.

– Det är hennes bästa fristilslopp i karriären, sade SVT:s expert Anders Blomquist efter gårdagens lopp över 10 km fritt masstart.

Lika lyrisk är förbundskaptenen.

– Jag håller helt och hållet med. Vi har sett henne var långt fram i klassiskt och vi har också känt att just i klassiskt har hon haft en hög kapacitet, men inte riktigt i fristilen. Men det visade hon verkligen i går, säger Grip till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.