Anne Kjersti Kalvå avstår Holmenkollen. Foto: Bildbyrån

Norska silverhjälten Anne Kjersti Kalvå missar femmilen: ”Har kraschlandat”

Uppdaterad
Publicerad

Norskan Anne Kjersti Kalvå knep silvret på tremilen, en sekund före Frida Karlsson, under VM i Planica.

Till helgen är det dags för Holmenkollen men Kjersti Kalvå tvingas avstå.

– Jag kör inte, nej. Jag har tagit beslutet just nu. Jag är inte hundra procent och då ska man inte köra femmil, säger stjärnan till VG.

I helgen är det dags för damernas och herrarnas 50 kilometer fristil i klassiska Holmenkollen – dagar efter att VM i Planica avslutades. 30-åriga Anne Kjersti Kalvå knep silvret endast en sekund före bronsmedaljören Frida Karlsson under tremilen.

Nu bekräftar Kjersti Kalvå att hon missar världscupens längsta lopp – Holmenkollen, som går av stapeln i helgen.

Orsaken är att hon den senaste veckan känt sig konstig i kroppen.

– Jag har kommit hem, kraschat här, varit trött och lite sjuk. Jag har inte gjort så mycket, utan försökt ta in det som har hänt, säger hon till VG.

Vad menar du med kraschlandet?

– Vi har varit på turné i fem-sex veckor. Vi har haft människor omkring oss hela tiden. Sedan kommer du hem till vardagen, med massor av intryck och upplevelser som du har haft med dem du varit runt. Då sitter vi plötsligt på varsin sida och förstår inte riktigt vad som har hänt. Det är ett slags antiklimax, säger hon

För damerna är det första gången de åker en femmil i världscupen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.