Ny dokumentär om dopningsavstängda Therese Johaug

Uppdaterad
Publicerad

Therese Johaug jobbar hårt för att rentvå sig själv efter dopningsavstängningen och ville bli friad.
Nu görs det samtidigt en ny dokumentär om skidstjärnan som visar hennes liv och kamp bakom kulisserna.
– Jag vill visa det norska folket hur jag har tränat, säger 29-åringen till VG.

Ett dokumentärfilmarteam följer norskans minsta stavtag i Seiser Alm samtidigt som hon väntar på domen från idrottens skiljedomstol CAS. Det är samma bolag som gjorde den första filmen om Johaug som visades tidigare på NRK.

29-åringen upptäcktes med den anabola steroiden Clostebol i kroppen, något som hon hela tiden har bedyrat skedde via en salva för hennes brännskadade läppar. Förlängs avstängningen med tre månader eller mer missar hon chansen att vara med i OS.

”Jag vill visa folk vad jag gått igenom”

– Jag vill visa det norska folket hur jag har tränat och hur jag står i den här situationen. Jag vill visa folk vad jag har gått igenom. Toppidrottslivet har två sidor: Det är succé, men också det motsatta, nämligen att inte få tävla, men istället bli neddragen i smutsen. Det är svart och vitt, säger Therese Johaug till Verdens Gang.

Det är ännu inte känt när dokumentären ska sändas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer