Öhling Norberg: ”Det värsta året i mitt liv”

Publicerad

Victor Öhling Norberg vann VM-guld i fjol – men trots det har 2017 varit hans tyngsta år i livet på grund av flickvännen Anna Holmlunds svåra olycka. Nu satsar han mot OS i Peyongchang.

Det borde inte vara möjligt. Öhling Norberg hade tagit en timeout efter Holmlunds olycka i december 2016. Han hade inga tankar på att komma tillbaka, inte inom en överskådlig framtid i alla fall. Han missade massor av träning och när sedan ryggen började att krångla såg han ingen ljusning alls. Men suget kom tillbaka och han hittade livsgnistan.

– Att komma tillbaka och åka skidor igen gav mig en mening att gå upp på morgnarna igen, säger Victor Öhling Norberg till SVT Sport.

Det blev tre dagar med friåkning innan det bar i väg till VM i Sierra Nevada i Spanien. Resten är historia.

– 2017 är inget år jag vill minnas. Även om jag vann VM-guld är det, det värsta året i mitt liv. VM-guldet gav mig en dag att minnas, men däremot förändrar det ju ingenting i relationen mellan mig och Anna eller hennes situation. Det är ju fortfarande kvar, säger ”VÖN”.

Se ett längre möte med Öhling Norberg här:

Sorgen nära knäcka ”VÖN” – kom tillbaka som mästare Foto: SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer