• Viktigt meddelande:

    Det brinner kraftigt nordväst om Åbuamossen i Hässleholms kommun. Personer som bor i området bör förbereda sig på evakuering. Läs mer

Tiril Eckhoff var strålande glad efter att ha fått tillbaka sina saker efter en hotellstöld. Foto: TT.

OS-guldmedaljör i dramatisk tjuvjakt på hotell

Publicerad

Det norska skidskyttelandslaget laddar inför premiären med ett läger i Trysil. Under ett möte på hotellet blev OS-mästaren Tiril Eckhoff och hennes rumskamrat bestulna på utrustning för över 50 000 kronor. Tack vare egen detektivinsats och att polisen kunde kopplas in kunde tjuven gripas på hotellet.
– Vi hade superflyt och det blev en jävligt billig läropeng, säger Eckhoff.

Det skulle bara vara ett kort möte på hotellet under tisdagen och Eckhoff låste inte dörren till hotellrummet hon delade med lagkamraten Ingrid Landmark Tandrevold. När de kom tillbaka var dörren låst och de fick gå ner till receptionen och låna en extranyckel.

– När vi kom in i rummet kände vi att något var fel, säger Eckhoff och upptäckte då att utrustning värt över 50 000 kronor försvunnit.

De gick ner till receptionen och anmälde händelsen och fick kontakt med Trysilpolisen. Samtidigt satte de igång en egen undersökning.

– Jag fick agera detektiv och letade upp en app som kunde söka efter datorn, säger Eckhoff till NRK.

Med polisens hjälp lokaliserades utrustningen och tjuven, som var känd av polisen, kunde gripas på hotellet.

– Vi hade superflyt och det blev en jävligt billig läropeng. Det här hade aldrig kunnat lösas i Oslo, säger Eckhoff och lovar en sak för framtiden.

– Vi låser dörren nästa gång.

Fakta Tiril Eckhoff, 28:

Visa

OS-guld i mixstafett 2014
VM-guld sprint 2016
VM-guld stafett 2016

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer