Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: NRK

Östberg rörd av hälsningen från Johaug

Uppdaterad
Publicerad

För första gången på nästan tre år fick Ingvild Flugstad Östberg kliva upp på världscuppallen. Efter loppet hyllades hon av tidigare landslagskompisen och nuvarande NRK-experten Therese Johaug. 

– Ingen förstår vad du har gått igenom, det kan jag säga.

– Åååh, det var fint det, säger en rörd Östberg när hon får se Johaugs hälsning.

Den 20 februari 2020 knep Ingvild Flugstad Östberg sin senaste pallplats i värdscupen. Nu, nästan tre år senare, är hon tillbaka i toppen igen. 32-åringen blev tvåa på 20 km i fristil i Davos bakom amerikanskan Jessie Diggins.

– Med tanke på vad som hänt de senaste åren. Det känns extra. Det var fantastiskt härligt, säger Östberg till NRK efter tävlingen.

Sedan hösten 2019 har Ingvild Flugstad Östberg stoppats från att tävla tre gånger på grund av att hon inte klarat det norska landslagets hälsokrav. Världscuppremiären i Ruka tidigare den här vintern var hennes första tävling på nästan ett år.

Efter comebacken berättade Östberg för SVT Sport att hon vågade drömma om VM-guld igen.

– Jag måste ju vara ärlig och säga att det varit en motivation i allt jag har gått igenom. Att komma tillbaka och kämpa där uppe.

Johaug: ”Jag är så jäkla imponerad”

Och nu är norskan tillbaka ”där uppe”. Efter andraplatsen i Davos hyllades Östberg av vännen Therese Johaug, som nu är expert på NRK.

– Fy fader, Ingvild! Jag är så jäkla imponerad över ditt lopp idag. Ingen förstår vad du har gått igenom, det kan jag säga.

När Östberg får se hälsningen blir hon rörd.

– Hon har nog lite rätt i det. Det har varit tufft, det har det. Jag har haft tron på att vara tillbaka där jag är idag, samtidigt har jag tappat tron också, säger Östberg.

KLIPP: Efter tunga tiden – norskan vågar drömma om VM-guld (13 december 2022)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.