Ingvild Flugstad Östberg. Foto: Bildbyrån

Östberg vinnare – efter Wengs upploppsfall

Uppdaterad
Publicerad

Ingvild Flugstad Östberg tog sin tredje raka etappseger i Tour de Ski – norskan vann masstarten efter spurtduell mot Heidi Weng. Som ramlade på upploppet.

Efter gårdagens inställda etapp som blixtrade, regnade och blåste bort avgjordes den fjärde etappen av Tour de Ski i dag i tyska Oberstdorf. Och än en gång var det tourens dominant som vann.

Masstarten på tio kilometer blev så småningom en duell om segern mellan Ingvild Flugstad Östberg och landsmaninnan Heidi Weng. På upploppet var det helt öppet om vem som skulle åka över mållinjen först – men med cirka tjugofem meter kvar föll Weng, som tappade och slutade elva.

Tour de Ski

Det här var tredje etappsegern för Östberg som drygar ut sin totalledning. På pallen fick hon sällskap av tvåan Maiken Caspersen Falla och trean Krista Pärmäkoski. För svensk del stod Maria Nordström för en stark masstart och slutade femma, en sekund från pallen.

– Jag är jättenöjd, jag kände mig väldigt pigg sista varvet. Men jag fegade lite i sista kurvan, säger Maria Nordström till SVT Sport.

Tour de Ski, sammandrag

1) Ingvild Flugstad Østberg, Norge

2) Heidi Weng, Norge, +57,0 sekunder

3) Jessica Diggins, USA, +1.56,7

4) Krista Pärmäkoski, Finland, +2.09,1

5) Kerttu Niskanen, Finland, +2.34,0

...

Svenskar:

8) Anna Haag, +2.54,2

15) Emma Wikén, +4.05,8

23) Maria Nordström, +4.57,9

35) Evelina Settlin, +6.10,0

36) Jennie Öberg, +6.15,8

39) Linn Sömskar, +7.04,8

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tour de Ski

Mer i ämnet