Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se alpinchefen Herbert Mandl förklara vad det innebär att Gritsch lämnar landslaget Foto: Bildbyrån/@franziskagritsch

Österrikarna tvingas lämna alpina landslaget – på grund av sin relation

Uppdaterad
Publicerad

Den österrikiska utförsåkaren Franziska Gritsch och tränaren Florian Stengg tvingas lämna det österrikiska landslaget. Anledningen är att de två har inlett en relation.

– Det är oacceptabelt, säger alpinchefen Herbert Mandl enligt sport.sk.

Franziska Gritsch, 26, har många placeringar bland de tio främsta i världscupen och i våras slog hon till med en pallplats i super-G-tävlingen i norska Kvitfjell.

Nu tvingas både hon och tränaren Florian Stengg lämna landslagsgruppen. Anledningen är att de har blivit ett par, vilket strider mot förbundets policy.

I stället kommer hon och Stengg att fortsätta satsa utanför landslaget, men Gritsch kommer att fortsätta tävla för Österrike.

”Att alltid följa sitt hjärta innebär ibland att man tar nya vägar, ofta att lämna sin comfort zone och alltid att ta våghalsiga steg för att följa sin magkänsla”, skriver Gritsch på Facebook.

Herbert Mandl förklarar beslutet att avskeda Stengg.

– Vi skulle ha erbjudit honom att fortsätta med andra aktiviteter, men inte inom laget. Men efter att de valde att fortsätta vid sidan om så måste han avgå som tränare. Han kan inte låtsas att han inte skulle sätta henne främst, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.