Foto: Bildbyrån

Hansdotter föll – Shiffrin vinnare på nytt

Uppdaterad
Publicerad

Varken Frida Hansdotter eller Anna Swenn Larsson tog sig längre än till sextondelsfinal i parallellslalomen i Sankt Moritz.

Swenn Larsson fick se sig slagen av Erin Mielzynski och Hansdotter åkte ut mot Wendy Holdener.

Till slut blev alpindrottningen Mikaela Shiffrin vinnare på nytt.

– Man känner en liten irritation när man ser den här åkningen och vet hur duktiga vi varit här tidigare, säger SVT:s expert Tobias Hellman.

Två svenskor tog sig vidare från kvalet i parallellslalom i Sankt Moritz.

OS-guldmedaljören i slalom, Frida Hansdotter, kom tvåa. Bara den amerikanska alpindrottningen Mikaela Shiffrin var snabbare. Anna Swenn Larsson hade tolfte bästa tid i kvalet.

Men det hjälpte föga när hon fick ställas mot en av världens bästa i grenen redan i första omgången.

Hellman: ”Inte ens nära”

Schweiziskan Wendy Holdener ledde med 20 hundradelar efter det första åket och vann sedan Hansdotter tappade greppet och åkte ut i mitten på det andra åket.

Anna Swenn Larsson åkte också ut i första omgången mot kanadensiska Erin Mielzynski.

– Man känner en liten irritation när man ser den här åkningen och vet hur duktiga vi varit här tidigare inom parallellen, säger SVT:s expert Tobias Hellman.

– Nu är man tacksam att både Hansdotter och Swenn-Larsson är så vassa i den vanliga slalomen, men i parallellen, där är de inte ens nära att vara på samma nivå. Det är lite oroväckande inför hemma-VM i februari, det finns mycket att jobba på där.

Shiffrin vinnare igen

Istället blev det, som så många gånger förr, alpindrottningen Mikaela Shiffrin som kammade hem förstaplatsen.

Amerikanskan hade inga problem att ta sig vidare till final, där hon fick tufft motstånd mot slovakiska Petra Vlhova, och såg länge ut att gå miste om förstaplatsen.

I slutsekunderna kom hon dock i kapp och vann med elva hundradelars marginal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.