Pichlers besked efter Femlings skräckskada

Uppdaterad
Publicerad

Efter Peppe Femlings skräckskada på rullskidor kommer nu besked om att han opererats och mår bra.
– Jag fick en rapport vid 03-tiden imorse att Peppe mår bra. Staven togs ut sent på kvällen om jag förstod det rätt, säger Wolfgang Pichler till SVT Sport.

Sveriges förbundskapten för skidskyttelandslaget Wolfgang Pichler är inte på plats i Norge på Lysebotn Cup där Peppe Femling under torsdagen fick en stav genom benet.

Men under natten blev han uppdaterad om läget med OS-guldmedaljören.

– Bilderna ser tydligen värre ut än skadan egentligen är, säger Pichler till SVT Sport.

Den 26-årige skidskytten rapporterade själv från sjukhuset i går i väntan på operation.

”Såg ut som en pil”

I nuläget är det väldigt svårt att säga hur allvarlig skadan är och hur länge Femling måste vila benet, säger förbundskaptenen.

– Jag har aldrig hört om en sån skada förut. Det är helt galet. Att få en stav genom benet... Man kan nog säga att han både tur och otur.

Hur är det möjligt?

– Bra fråga, jag var inte där och har inte så mycket information. Men det är väldigt höga hastigheter på rullskidor så saker kan ju hända.

– Det såg ju ut som att han fått en pil i benet. Otroligt.

Pichler tror att det finns chanser till snabbt tillfrisknande men vill inte gå händelserna i förväg.

– Jag hoppas han är tillbaka i träning snabbt. Det är viktiga förberedelser under hösten, men kan han inte använda benet på ett tag har jag redan tänkt ut några bra träningspass för överkroppen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer