Stina Nilsson och Johnny Depp som Jack Sparrow. Foto: TT

Knepet för Stina: Musik från Hollywood

Uppdaterad
Publicerad

De flesta undviker distraktioner.

Inte Stina Nilsson.

Hon njuter av att härdas till tonerna av Pirates Of The Caribbean på skjutvallen.

– Jag tycker det är kul och bygger upp spänningen, säger hon.

Till sin andra säsong som skidskytt har Stina Nilsson tillsammans med skyttetränaren Jean-Marc Chabloz ökat svårighetsgraden. Nu måste hon vänja sig vid att det är högljutt från publiken och speakern, och att hjärnan matas med andra intryck.

Emellanåt trycker tränarna på play när 28-åringen kommer till skjutvallen, och från högtalarna spelas då hög musik. Ofta musik från filmen Pirates Of The Carribean med bland andra Johnny Depp och Keira Knightley.

– Jag tycker det är kul och bygger upp spänningen. Det kommer ibland upp musik i högtalarna utan jag tänkt på det. Tydligen är det så att man spelar musik på de stora arenorna under tävling, säger Stina Nilsson till TT.

”Spann topp till botten för stor”

Skyttetränaren Chabloz ser utveckling i Nilssons skytte, nu vill han förbättra hennes lägstanivå.

–  Stina låg i fjol på 70 procent i skyttet. Om jag ska ha ett mål med Stina vill jag gärna att hon efter den här säsongen är nära de 80 procenten som är en drömgräns för att vara en stabil skidskytt i världscupen. Spannet för henne mellan topp till botten är fortfarande stor. Hon kan skjuta noll på en sprint. Jag behöver inte gå och köpa en trisslott efter ett sådant lopp. Men hon kan också skjuta fem bom på två serier, säger Chabloz.

Under debutsäsongen i sin nya sport skidskytte, fick Nilsson delta i världscupavslutningen där hon blev 26:a i sprinten.

Nästa helg är det säsongspremiär för skidskytte i Idre, sprint den trettonde november och kortdistans den fjortonde november.

KLIPP: Vem är Stina Nilsson? (11 oktober 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.