Rysk succé i Holmenkollen – kvartett i topp

Uppdaterad
Publicerad

Den klassiska femmilen i norska Holmenkollen blev en rysk historia. Vädret gjorde att många fanns med så långt som till ett par kilometer från mål – då stack ryssarna tillsammans med Martin Johnsrud Sundby och Alex Harvey. Till slut spurtade Alexander Bolsjunov ner landsmännen Maksim Vylegzjanin och Alexander Larkov.

– In mot upploppet är det ryskt, ryskt, ryskt, ryskt, kommenterar Jacob Hård i SVT:s sändning.

Och så blev det också i mål.

På klassisk norsk mark dominerade de ryska åkarna fullständigt. Etta Alexander Bolsjunov, tvåa Maksim Vylegzjanin, trea Alexander Larkov.

Till och med fjärdeplatsen var rysk genom Ilia Semikov.

”Väldigt, väldigt starkt”

– Att göra det där det är som svårast, det är väldigt, väldigt, starkt, fyller Anders Blomquist i.

 Alexander Bolsjunov tar i med segern över totalledningen över VM-suveränen Johannes Hösflot Kläbo. Kläbo tog hem flera spurtpriser i loppet men valde sedan att släppa på täten och gled i mål över sex minuter senare.

Burman bästa svensk

Bästa svensk blev Jens Burman som blev elva. Daniel Rickardsson blev 13:e. Burman var flera gånger uppe topp tre.

–  Tänkte att det var bra att ligga långt fram. Det vart ett ganska tråkigt lopp när vi var så många, säger Jens Burman till SVT Sport.

Oskar Svensson blev 28:a, Marcus Ruus 33:a och Fredrik Andersson 34:a.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.