Foto: Bildbyrån

Sensationen nära comeback – kan tävla i helgen

Uppdaterad
Publicerad

17-åriga Alice Robinson stod för en skräll när hon vann världscuppremiären i Sölden i oktober. Därefter meddelade hon att en skada skulle stoppa henne från medverkan i helgens tävlingar i amerikanska Killington, men rehabiliteringen har gått bättre än väntat.

”Jag kommer åka till Killington och ta ett slutgiltigt beslut på fredag”, skriver hon på sociala medier.

Nya zeeländskan besegrade Mikaela Shiffrin med sex hundradelar i Sölden men åkte sedan därifrån med en knäskada och meddelade att hon inte skulle komma till start i Killington.

”Jag lyssnar på experterna och utsätter mig inte för risk”, skrev det 17-åriga stjärnskottet på sociala medier.

Tanken var att hon inte skulle kunna medverka förrän världscupen var tillbaka i Europa i mitten på december. Men rehabiliteringen har gått snabbare än beräknat och hon har kunnat träna på utan smärta den senaste tiden.

”Jag har tränat ett par dagar i Colorado och har varit smärtfri. Nu har planerna ändrats och jag kommer att åka till Killington och fortsätta träna. Jag kommer ta ett slutgiltigt beslut på fredag. Som en vis man en gång sa, YOLO (You only live once)”'.

ARKIV: Här är Alice Robinsons vinnaråk i Sölden (26 oktober 2019):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.