Foto: Bildbyrån/SVT

Sara Hector jagar revansch: ”Vi kan förvänta oss topp fyra”

Uppdaterad
Publicerad

Sara Hector jagar revansch efter pallmissen i fjol i Österrikiska Lech då hon blev fyra. SVT:s expert Pernilla Wiberg tror på en minst lika fin placering den här gången.

– Vi kan förväntas oss att hon är med där framme. Topp fyra i alla fall.

Efter ett 26 års uppehåll var världscupen i alpint tillbaka i Österrikiska Lech förra säsongen. Den här helgen är det dags igen när parallell står på programmet.

– De säger att det här är den mest perfekta backen för att köra en parallelltävling i. De har verkligen förberett för parallell med bra ljus och lika lutning på båda sidorna så banorna bör vara lika snabba vilket är ovanligt, säger SVT:s expert Pernilla Wiberg.

Vinterstudion

För svensk del är det laget som tog VM-silver i Cortina i vintras som kommer till start. Sara Hector och Estelle Alphand tävlar under lördagen och Kristoffer Jakobsen och Mattias Rönngren kör på söndagen.

Nu drar säsongen igång på riktigt efter smygstarten i Sölden i oktober där Hector blev bästa svensk med en tolfteplats.

Men hon har framgångar från parallell och förra året blev hon fyra i disciplinen i just Lech.

– Sara Hector var bra med i fjol så hon är väl sugen på att kliva upp på pallen. Och hon startade likadant i Sölden som i fjol så det bör vara goda chanser. Hon presterar ofta bra i paralleller. Vi kan förväntas oss att hon är med där framme. Topp fyra i alla fall.

–  Kristoffer Jakobsen och Mattias Rönngren kan förhoppningsvis inspireras av VM-silvret. Hoppas på topp fyra placering på både dam och herrsida.

Vem är favorit till segern?

– Det som är så kul med parallell är det inte måste vara de klassiska slalom och storslalomåkarna som är bäst utan det kan komma nya namn och visa upp sig.

Lördag: 16.55 damernas parallell på SVT Play

Söndag: 15.55 herrarnas parallell på SVT Play

KLIPP: Sara Hector tolva i Sölden (23 oktober)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vinterstudion

Mer i ämnet