Halfvarssons VM-plan: Stå över flera tävlingar i vinter

Publicerad

Både Charlotte Kalla och Stina Nilsson har gjort det tämligen klart att de tänker nobba Tour de Ski i vinter för att istället kunna träna över jul och nyår.
Men bland alla avbräck tänker Calle Halfvarsson precis tvärtom.
– Men jag kommer förmodligen så över någon tävlingshelg efter Tour de Ski, säger han.

Under fjolårssäsongen utvecklades Tour de Ski till en mardröm för Calle Halfvarsson, 29, som till slut avbröt touren på grund av magproblem.

Men det verkar inte vara någonting som skrämmer 29-åringen från att delta kommande säsong.

Snarare tvärtom.

Trots att det är en VM-säsong kommer Halfvarsson lägga stor kraft på att lyckas i Tour de Ski.

– Planen är att jag ska åka touren, det är ett av mina mål den här vintern, säger han.

Charlotte Kalla och Stina Nilsson är två stjärnor som i fjol inte deltog i touren, som går av stapeln från slutet av december och in i januari. Duon har redan gjort klart att planen den här säsongen också är att avstå.

Kommer stå över tävlingar

Världscupen drar i gång 24-25 november och Calle Halfvarsson berättar att känslan är god efter en sommar där han kunnat köra på för fullt.

– Jag har inte haft problem med några sjukdomar. Det känns riktigt bra, säger Halfvarsson, som ska lägga upp träningen lite annorlunda i vinter.

– Jag ska försöka vara klokare i träningen så jag inte spinner i väg och kör för hårt under alla pass. Förhoppningsvis kommer jag inte vara i formtopp i Ruka, men ändå kunna vara med och slåss om topplatser. Sen hoppas jag formtoppen kommer lagom till VM. Jag kommer förmodligen så över någon tävlingshelg efter Tour de Ski och få chansen att åka i väg och få egenträning där jag kan ladda batterierna för att ha större chans att hitta bra form till VM.

Vilka helger tror du att du kommer stå över?

– De blir väl de som kommer direkt efter touren, men exakt vilka får vi se. säger han.

Se hela intervjun i spelaren nedan.

Calle Halfvarsson är positiv inför den stundande säsongen. Foto: TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer