Jennie-Lee Burmansson avbryter vistelsen i Nya Zeeland och flyger hem för undersökning. Foto: TT.

Skadade Jennie-Lee Burmansson flygs hem till Stockholm

Publicerad

Röntgen gav inget tydligt besked gällande den smäll mot knät som freestyletalangen Jennie-Lee Burmansson,16, ådrog sig på träning inför världscuppremiären.
– Vi hoppas att det inte är en korsbandsskada utan en mindre grej, säger hennes agent, Urban Stamming.

Just nu är Burmanssons skadeläge oklart. Röntgenbilderna har inte kunnat visa vad felet är. Enligt Urban Stamming uppger Burmansson att det känns konstigt i knät, men förhoppningen är att det inte rör sig om något allvarligt.

Hon befinner sig i Cardrona, Nya Zeeland, där hon skulle ha tävlat i världscupen i veckan. Nu väntar en resa hem till Sverige där fortsatta undersökningar väntar.

Ska undersökas i Stockholm

– Vi vet inte så mycket mer. De kommer flyga hem så fort som möjligt så att hon får genomgå SOK:s undersökning och komma under SOK:s läkarbehandling i Stockholm, säger Stamming.

De resterande svenska inslagen i Cardrona, Oscar Wester och Oliwer Magnusson åkte sina kvalheat i big air i natt svensk tid. Wester hamnade på elfte plats och missar finalen på fredag. Magnusson, som blev fyra i onsdagens kvalheat, kör däremot i finalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer