Johannes Thingnes Bö. Foto: TT

Vindsnabb Thingnes Bö tog ny seger – Samuelsson 13:e

Uppdaterad
Publicerad

Johannes Thingnes Bö vann dubbelt i Pokljuka förra veckan. I dag i Hochfilzen tog han en ny seger. I mål var den för dagen vindsnabbe norrmannen 12 sekunder före Martin Fourcade. Sebastian Samuelsson blev bästa svensk – han blev 13:e.

Bö var helt överlägsen i spåret, sköt snabbt och felfritt fram till det absolut sista skottet. Det brände han – men vad gjorde väl det, lillebror Bö var 30 sekunder snabbare än Martin Fourcade, som var näst snabbast.

Sebastian Samuelsson hade precis som Bö en bom i det stående skyttet. För en återigen snabb Samuelsson räckte det till en 13:e-plats.

– Han gör det klart godkänt. Åkningen var bra. I en perfekt värld hade man velat ha ett snabbare skytte. Men allt som allt – en riktigt bra tävling, säger SVT Sports expert Helena Ekholm.

Den ofta snabbe Martin Fourcade blev tvåa efter Bö, detta trots att fransmannen sköt fullt.

Övriga svenskar var en bit efter i dag. Näst bästa svensk var Martin Ponsiluoma. Med en bom blev han 54:a.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.