Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Johannes Thingnes Bö. Foto: TT

Ny uppvisning av Johannes Thingnes Bö – vann jaktstarten överlägset

Uppdaterad
Publicerad

Johannes Thingnes Bö fortsätter att dominera och vann jaktstarten i Pokljuka överlägset. Norrmannen sköt två bom men vann klart och tog sin hundrade pallplats i karriären.

– Storpubliken här får se en uppvisning i världsklass, säger SVT Sports kommentator Ola Bränholm.

Johannes Thingnes Bö följde upp storsegern i sprinten med en ny vinst i jaktstarten över 12,5 km i Pokljuka. Den norska dominanten gick ut i ledning 48 sekunder före sin storebror Tarjei Bö och 56 sekunder före landsmannen Sturla Holm Lägreid.

Thingnes Bö sköt två bom men ingen var i närheten av att hota norrmannen som ledde överlägset från start till mål.

– Han imponerar. Storpubliken här får se en uppvisning i världsklass, säger SVT Sports kommentator Ola Bränholm.

Det var Thingnes Bös hundrade pallplats och 62:a seger i karriären.

– Jag hörde spänningsmusiken på skjutvallen och då är det lätt att få nerver. Men jag var inspirerad av Elvira (Öberg) i dag och det fantastiska loppet hon gjorde. Hon sköt fullt samtidigt som de jagade henne, det var perfektion så det var inspirerande, säger Johannes Thingnes Bö till SVT Sport.

Bakom suveränen blev det en kamp om pallplatserna där Quentin Fillon Maillet tog hem andraplatsen, 1,04 bakom Johannes Thingnes Bö, medan Tarjei Bö blev trea.

Sebastian Samuelsson bäste svensk

Sebastian Samuelsson slutade på 19:e plats efter två bom och blev bäste svensk, 2,56 efter Johannes Thingnes Bö. På platsen bakom kom Martin Ponsiluoma som hade en tung dag med skyttet och fem bom.

– Det är tråkigt, man vill inte åka och tävla om platserna runt 20 och 30. Det är tråkigt att jag skjuter så dåligt, jag kände att benen var bra. Jag försökte göra allt bra och hålla ihop det, så det är lite frustrerande, säger Martin Ponsiluoma till SVT Sport.

Jesper Nelin startade först av svenskarna i jaktstarten på 16:e plats, 1,38 efter Johannes Thingnes Bö, men tre bom gjorde att han tappade och slutade 23:a.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.