Österrikiskan Katharina Liensberger leder efter första åket i Lenzerheide. Foto: Bildbyrån

Fördel Liensberger i kampen om slalomcupen

Uppdaterad
Publicerad

Segern i slalomcupen står mellan Katharina Liensberger, Petra Vlhova och Mikaela Shiffrin.

Efter det första åket i Lenzerheide är det klar fördel Liensberger – som har sina värsta konkurrenter på behörigt avstånd.

Svenska Sara Hector gjorde ett starkt förstaåk och ligger på sjunde plats.

Österrikiska Katharina Liensberger är på väg att säkra segern i slalomcupen.

Efter det första åket i Lenzerheide har hon 90 hundradelar, respektive 1.84 sekunder ned till värsta konkurrenterna om titeln, Mikaela Shiffrin och Petra Vlhova.

Om inte Petra Vlhova förbättrar sin sjätteplacering räcker det med en andraplats för Liensberger för att säkra segern i slalomcupen. Om Liensberger vinner dagens tävling, måste Vlhova vara sämst tvåa för att vinna slalomcupen.

Vlhova gjorde ett svagt första åk, efter en tidig miss i backen.

– Jag är besviken. Jag gjorde ett misstag i början av backen. Just nu är det som det är, men jag kommer kämpa så får vi se, säger Petra Vlhova till SVT Sport.

Vlhova är dock på god väg att säkra segern i totala världscupen.

Hector på sjunde plats

Överraskande tvåa i tävlingen är norska Kristin Lysdahl, 70 hundradelar efter Liensberger. Lysdahl som aldrig varit på pallen i slalom i världscupen tiidgare.

– Jag ser bara möjligheter. Jag siktar på att göra som i första åket, säger Kristin Lysdahl till SVT Sport inför det andra åket.

Glädjande för svensk del är att Sara Hector körde in på sjunde plats i det första åket.

Hector är 2.26 sekunder Liensberger, och har 1,36 upp till Mikaela Shiffrin på tredje plats.

– Åket kändes dåligt, och att komma mål och se att jag ligger sjua var sjukt roligt. En stor överraskning. Det är bara ge järnet i andra, säger Sara Hector till SVT Sport.

Andra åket sänds direkt i SVT1 och SVT Play från 13.30.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.